Објављен водич за лакше пословање предузетника у ИКТ сектору

Светска банка у сарадњи са Министарством привреде и пројектом „ЕУ за тебе“ објавила је Водич за ИТ индустрију, први у низу водича „Како да започнеш и водиш свој посао?“ намењен предузетницима који планирају или већ послују у сектору информационо комуникационих технологија (ИКТ).

Први у низу објављењних је Водич за ИТ индустрију, а ускоро ће бити доступни Водичи за још девет сектора, почевши са онима из области угоститељства - ресторани, кафићи и кетеринг; услуга смештаја и хране; отварања фризерских и салона лепоте; отварања ауто сервиса и одржавања возила. Водичи су намењени предузетницима који су тек започели или планирају да започну свој посао, као и онима који већ неко време послују и суочавају се са питањима везаним за редовно пословање.

Предузетницима су на линку http://www.informator.preduzet... доступни одговори на бројна питања, који ће им помоћи да на основу релевантних информација донесу добре пословне одлуке, од тога како започети бизнис, затим, информација о радном праву, подстицајима, до интелектуалне својине и престанка пословања.

Водичи су реализовани кроз пројекат “ЕУ за боље пословно окружење” који спроводи Светска банка, заједно са Министарством привреде, а уз подршку Европске уније.

Посебна предност водича је што су практични и што предузетници брзо и лако могу да нађу теме и препоруке које су им у датом тренутку релевантне. У водичима ће бити дат велики број примера, илустрација и савета на шта посебно треба обратити пажњу у типичним ситуацијама из свакодневног пословања.

Представљени водичи ће кроз конкретно и практично образложене услове пословања, приказане на једном месту, допринети предвидивијем и повољнијем пословном окружењу.

 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…