ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Од 18. маја 2023. године пријава за оснивање привредног друштва искључиво у електронској форми

Министарство привреде обавештава грађане Републике Србије да се пријава за оснивање привредног друштва, која се упућује Агенцији за привредне регистре (АПР), од 18. маја подноси искључиво у електронском облику.

У складу са изменама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре из 2021. године, које је иницирало Министарство привреде, АПР је у обавези да пријаве за оснивање привредног друштва прихвата искључиво у електронској форми, што је у складу и са концептом е- Управе и дигитализације пословања целокупне привреде.

Ово практично значи да више неће постојати могућност да се Агенцији за привредне регистре пријава за оснивање привредног друштва поднесе у папирној форми.

На овај начин стварају се услови за смањење трошкова и времена за оснивање друштва, унапређује и проширује ниво услуга за грађане, смањује време обраде захтева од стране Агенције за привредне регистре што доприноси већој ефикасности.

РАРЕИ Београд доо вам нуди бесплатну услугу регистрације. 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…