ЕУ платформа за повезивање добављача и купаца из различитих сектора на међународном нивоу

Европска мрежа предузетништва (ЕЕН) и ЕУ кластери покренули су платформу за отпортност ланаца снадбевања – The Supply Chain Resilience Platform, која има за циљ да одговори на поремећаје настале у ланцима добављача и успостави међународне конекције међу добављачима и купцима роба и услуга.

Да би одговорила на изазове и поремећаје у ланцима снадбевања у Европи, Европска Унија покренула је нове мере за јачање отпорности јединственог тржишта и изградњу одрживе, дигиталне и глобално конкурентне економије.

Повец́ање способности предузетника, предузец́а и друштава да се опораве од кризе кључно је за брзи опоравак и будуц́и успех Европе. Европска мрежа предузетништва (ЕЕН) и кластери ЕУ играју кључну улогу у ублажавању рањивости у међународним ланцима снабдевања. Да би се позабавила овим хитним проблемима, ЕЕН је успоставила платформу за отпорност ланца снабдевања. Платформа помаже компанијама да задрже, реструктурирају или замене постојец́е ланце снабдевања, као и изворне сировине, делове, компоненте и/или (полу)готове производе или услуге које су им потребне за одржавање производње.

Главни циљеви платформе Supply Chain Resilience јесу објављивање понуда за сировине, делове, компоненте и/или (полу)производе или услуге, промовисање захтева европских компанија да одрже своје ланце снабдевања, потом усклађивање међународних добављача са купцима робе и услуга, успостављање прекограничних контаката између предузец́а, индустрија, организација за подршку, академске заједнице, важних актера и кључних доносилаца одлука.

Платформа се фокусира на секторе:

Пољопривредна и прехрамбена индустрија
Грађевинарство
Дигитал
Електро индустрија и елетроника
Енергетски интензивне индустрије
Здравство
Мобилност, транспорт, аутомобилска индустрија
Сировине
Обновљива енергија
Текстил

Придруживање овој платформи омогућиће фирмама да се повежу са међународном пословном заједницом, моћи ће да пронађу нове партнере за сарадњу и идентификују потенцијалне добављаче или купце. Такође, платформа омогућава представљање најуспешнијих пројеката, иновативних производа и најсавременијих технологија и уједно је простор за размену знања, иницијатива и иновативних решења, као и разматрања начина решавања проблема са којима се сусрећу међународни ланцима снабдевања.

Платформа Supply Chain Resilience: https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…