Јавни позив менторинг за ММСПП и задруге – рок 21.06.2016. године

Развојна агенција Србије објавила је Јавни позив за реализацију стандардизоване услуге менторинга, који се објављује у складу са Програмом Министарства привреде – Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2016. години

, који се реализује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (РАС) а преко акредитованих развојних агенција (АРРА) са седиштем у Суботици, Зрењанину, Новом Саду, Руми, Београду, Пожаревцу, Крагујевцу, Краљеву, Ужицу, Новом Пазару, Нишу, Лесковцу, Зајечару, Крушевцу и Лозници.

ЦИЉ

Подршка несметаном развоју и смањење броја неуспешних привредних субјеката и задруга.

Процес менторинга одвија се по методологији НАРР (коју је преузела РАС), развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА). Методологија одређује кораке у процесу у оквиру којег стручно лице-ментор, у директном контакту и раду са оснивачем и/или одговорним лицем привредног субјекта, односно менаџментом/управом задруга, спроводи одређени број сати (од 25 до 50 по кориснику), и то у просторијама корисника. Оснивач и/или одговорно лице привредног субјекта и менаџмент/управа задруга (односно делегирана лица органа управе задруге) и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге припремају план/пројекат развоја.

САДРЖАЈ МЕНТОРИНГ УСЛУГА

▪ Дијагностиковање пословања;

▪ Помоћ у припремању развојних активности/планова/пројеката како би се достигли циљеви привредног субјекта, задруге;

▪ Саветовање и координација за приступање фондовима, новим технологијама, консултантским услугама како би се подстакао развој и унапређење пословања;

▪ Помоћ за припремање кредитних апликација за банке и програме подршке за ММСП и задруге;

▪ Помоћ при имплементацији развојних активности/планова/пројеката;

▪ Помоћ у проналажењу пословних партнера;

▪ Саветовање/коучинг;

▪ Обука;

▪ Упућивање на одговарајуће специјализоване консултанте.

УСЛОВИ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Право да учествују у јавном позиву имају:

Микро, мала и средња привредна друштва и предузетници који се баве производњом или пружањем услуга и задруге чија делатност подразумева производњу и занатске услуге, а који испуњавају следеће услове:

▪ већинско домаће приватно власништво, регистровани на територији Републике Србије;

▪ измирене обавезе по основу пореза и доприноса;

▪ не обављају делатност у оквиру војне индустрије и не организују игре на срећу/лутрију,

и задруге који испуњавају следеће услове:

▪ да им дефинисана претежна делатност у Уговору о оснивању (оснивачки акт) подразумева производњу и занатске услуге (осим примарне пољопривредне производње)

▪ да су измирене обавезе по основу пореза и доприноса;

▪ да не обављају делатност у оквиру војне индустрије и не организују игре на срећу/лутрију,

Заинтересовани кандидати подносе пријаве у три категорије:

▪ Новоосновани привредни субјекти (привредна друштва и предузетници) – регистровани после 1. марта 2014. године;

▪ Постојећи привредни субјекти – регистровани пре 1. марта 2014. године;

▪ Задруге.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

1. За новоосноване привредне субјекте:

▪ Попуњен образац 1 – пријава;

▪ Извод о регистрацији предузећа/радње (оверена копија);

2. За привредне субјекте који су регистровани пре 1. марта 2014. године:

▪ Попуњен образац 1 – пријава;

▪ Извод о регистрацији предузећа/радње, оверена копија

▪ Потврда надлежне Пореске управе да је предузеће/радња – подносилац захтева, измирио све пореске обавезе у претходној години, као и до датума објављивања јавног позива (оригинал или оверена копија);

▪ Биланс стања, биланс успеха и статистички анекс за 2015. годину, за које овлашћено лице из предузећа/радње мора дати писану изјаву да је сваки од докумената веродостојан и истоветан примерку који је достављен Агенцији за привредне регистре на коначну обраду (изјава потписана и оверена печатом привредног субјекта).

3. За задруге:

▪ Попуњен образац 1 – пријава;

▪ Уверење надлежне пореске управе да је подносилац Пријаве измирио све јавне приходе (порезе и доприносе), које не сме бити издато пре датума објављивања конкурса (оргинал или оверена копија од стране надлежног органа овере);

▪ Биланс стања, биланс успеха и статистички анекс за 2015. годину, за које овлашћено лице из задруге мора дати писану изјаву да је сваки од докумената веродостојан и истоветан примерку који је достављен Агенцији за привредне регистре на коначну обраду ( изјава потписана и оверена печатом задруге).

ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА

За све додатне информације и помоћ око припреме документације можете се обратити Регионалној агенцији за развој и европске интеграције Београд.

Контакт особе за овај јавни позив су: Љиљана Марковић, телефон 011/2186730, е-маил:љиљана.марковиц@рареи.рс, Олга Радуловић ,телефон 011/2186 740, е-маил:олга.радуловиц@рареи.рс, Милош Миловановић , телефон 011/2186 740, е-маил:милос.миловановиц@рареи.рс и Јелена Грбић, телефон 011/2186 740, е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Пријаве са свим пратећим обрасцима и документацијом , доставити до 21.06.2016. године поштом или лично на адресу :

Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд

Адреса: Топличин венац 11/4, Београд

 

Пратећа документација:

Uputstvo za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa   

Formular- Mentoring

Obrazac 1 – Mentoring

Obrazac 2 – Mentoring

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…