Јавни позив за доделу подстицајних средстава у области пчеларства

Секретаријат за привреду – Управа за пољопривреду објавио је, на основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Београда за 2016. годину, јавни позив за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за ову годину.

Јавним позивом уређени су услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за 2016. годину. Подстицајна средства су намењена за набавку опреме за пчеларство и то: седам кошница типа „Dadant – Blatt” (ДБ) или типа „Langstrot – Rut” (ЛР) са припадајућим рамовима и врцаљка (ручна или електрична). Подносилац пријаве може да конкурише за доделу подстицајних средстава само за набавку и постављање једне врсте опреме која је предмет овог јавног позива. Максимални износ подстицајних средстава је 45.000 динара.

Право на доделу подстицајних средстава може остварити физичко лице носилац или члан регистрованог породичног пољопривредног газдинства. Подносилац пријаве има право на подстицајна средства ако има пребивалиште на територији града Београда, да је носилац или члан регистрованог породичног пољопривредног газдинства и да је катастарска парцела на којој ће се поставити седам нових кошница (или катастарска парцела на којој су већ постављене кошнице за подносиоце пријава који конкуришу за набавку врцаљке) на територији града Београда и да је у власништву подносиоца пријаве или у власништву носиоца или члана истог регистрованог породичног пољопривредног газдинства или у закупу од подносиоца пријаве најмање до 31. децембра 2021. године. Уколико подносилац пријаве није власник пољопривредног земљишта, потребно је да поседује оверену сагласност власника катастарске парцеле којом се дозвољава постављање опреме која је предмет јавног позива, треба да испуњава услове гајења пчела у стационираном пчелињаку у складу са одредбама Правилника о начину гајења и селидбе пчела, садржини уверења о транспорту, као и о условима давања сагласности да пчелари из других земаља могу користити пчелињу пашу на територији Републике Србије.

Подносилац пријаве који конкурише за набавку врцаљке потребно је да има најмање пет кошница, да по било ком основу не користи бесповратна подстицајна средства за набавку и постављање опреме која је предмет јавног позива. Уколико катастарска парцела на којој се поставља опрема има више власника, потребна је сагласност свих сувласника. Приликом избора корисника бесповратних подстицајних средстава предност имају самохрани родитељи и подносиоци пријава који нису користили подстицајна средства у области пчеларства која је додељивао Град Београд.

Подносилац пријаве доставља образац пријаве за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за 2016. годину, образац изјаве да по неком другом основу не користи бесповратна подстицајна средства за исту намену и образац изјаве да је самохрани родитељ. Ови обрасци могу се преузети са званичне интернет-странице Града Београда www.beograd.rs или у просторијама Секретаријата за привреду Градске управе Града Београда, Краљице Марије 1/XВИИ, канцеларија 1713, сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти препорученом поштом на адресу Градске управе Града Београда, Секретаријат за привреду, Краљице Марије 1/XВИИ, Београд или личном доставом на писарницу Градске управе Града Београда на адресу: Градска управа Града Београда, Секретаријат за привреду, Краљице Марије 1/XВИИ, Београд, шалтер број 3. Рок за подношење пријава на шалтеру 3 писарнице Градске управе је 15. април до 15 часова. Пријаве поднете препорученом пошиљком предате пошти најкасније до 15. априла сматраће се благовременим. Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве послате на други начин (нпр. факсом или и-мејлом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

 

pdf  Prijavapcelenovo2016

pdf  Izjava2016pcelesamohrani

pdf  Izjava2016pcele

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…