Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању

На основу Уредбе о подстицајима развоју предузетништва („Службени гласник РС”, број 113/15) и Закључка Владе којим се усваја Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ расписује ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДСТИЦАЊА РАЗВОЈА ПРЕДУЗЕТНИШТВА КРОЗ ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ У ПОСЛОВАЊУ

 

Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије (у даљем тексту: Фонд).

Средства опредељена Програмом намењена су за финансијску подршку кроз суфинансирање улагања лицима која желе да покрену сопствени посао, или постојећим предузетницима, микро и малим привредним друштвима, која су регистрована у Агенцији за привредне регистре најраније у години која претходи години подношења захтева.

Циљеви програма су :
- подстицање пословања правних лица и предузетника;
- подстицање запошљавања;
- подстицање одрживог и свеобухватног развоја;

Укупно расположива бесповратна средства за реализацију овог програма су 150.000.000,00 динара. Опредељена средства Фонда за кредитирање привредних субјеката по овом програму су 350.000.000,00 динара. Износ укупног улагања за предузетнике не може бити мањи од 400.000,00 динара нити већи од 3.000.000,00 динара а за правна лица не може бити мањи од 400.000,00 динара нити већи од 6.000.000,00 динара. Привредни субјекти који задовоље услове Програма могу остварити право на финансијску подршку у виду бесповратних средстава у износу до 30% вредности улагања. Преостали износ улагања финансираће се из кредита Фонда.

Кредити Фонда по овом Програму одобраваће се са роком отплате до 5 година у оквиру кога је грејс период до једне године и каматном стопом уз примену валутне клаузуле од 1,5% годишње уз гаранцију банке или 3% годишње уз остала средства обезбеђења.

Улагања која се могу финансирати у оквиру овог Програма обухватају:
- доградњу/реконструкцију/ адаптацију/ санацију/пословног или производног простора;
- куповину опреме (нове или половне, не старије од пет година);
- трајна обртна средства, која могу да учествују највише до 20% у структури укупног инвестиционог улагања.

Предност ће имати захтеви привредних субјеката чији су оснивачи прошли бесплатну обуку за започињање пословања по Програму Стандардизованог сета услуга, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција.

Начин пријављивања и рок за подношење пријава

Прецизно и тачно попуњен Обједињен захтев за старт-уп кредит и захтев за бесповратна средства и пратећа документација у складу са Програмом, предају се код Фонда. Адресе Фонда су: Булевар Немањића 14а, Ниш и Кнез Михаилова 14, Београд.

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше.

Сви пратећи обрасци доступни су у електронском облику на сајту Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, на адреси www.rarei.rs .

За све додатне информације и помоћ око припреме документације можете се обратити Регионалној агенцији за развој и европске интеграције Београд.

Контакт особе за овај јавни позив су: Љиљана Марковић, телефон 011/2186730, е-маил:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.@рареи.рс, Милош Миловановић , телефон 011/2186 740, е-маил:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

pdf   Uputstvo_Startup_sa_grantom

pdf   zahtev_startup_sa_grantom_preduzetnici

pdf   zahtev_startup_sa_grantom_pl

pdf   zahtev_kb

pdf   plan_Startup_ sa_grantom

pdf   izjava_opl

pdf   izjava_drzavna_pomoc-startup

pdf   dokumentacija_startup_sa_grantom

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…