Расписан конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва 2023.

Министарство за европске интеграције Владе Србијe расписало је данас јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области информисања о Европској унији и европској интеграцији Србије како би подстакло јавну дебату о темама у вези са ЕУ и процесом приступања Републике Србије.

Конкурс је намењен организацијама цивилног друштва које се баве информисањем о ЕУ и о користима процеса приступања Србије Европској унији, а обраћају се првенствено младима - средњошколцима и студентима.Кровна област овогодишњег конкурса јесте  „Млади и Европска унија - шта нам доноси чланство“, у оквиру које ће подносиоци предлога пројеката моћи да дају одговор на једну од следећих  тема:

1. Европска унија и образовање - могућности, прилике и искуства средњошколаца и студената, aктивно учешће младих у процесу европских интеграција кроз програме ЕУ: Еразмус плус, ХОРИЗОНТ Европа, Креативна Европа (Култура и медији), Програм европског корпуса солидарности, Грађани, једнакост, права и вредности…

2. ЕУ и национални и културни идентитет: чињенице и предрасуде;

3. Шта нам доноси чланство - политике Европске уније: Животна средина и Европска унија;

4. Медијска писменост – способност разумевања, критичког и аналитичког медијског садржаја о ЕУ и европској интеграцији Србије. Зашто је то важно

5. Упознајмо комшије - промоција и информисање о програмима прекограничне сарадње у којима Србија учествује са Бугарском, Мађарском, Румунијом, Хрватском, Црном Гором, Северном Македонијом и Босном и Херцеговином.

Вредност појединачног пројекта који организације цивилног друштва могу да предложе Министарству за европске интеграције за финансирање/суфинансирање је до 1.625.000,00 динара.

Право да конкуришу за доделу средстава за финансирање и суфинансирање пројеката имају удружења и фондације са седиштем у Републици Србији, а конкурс је отворен од 30. марта до 20. априла 2023. године.

 

Потребне информације и документацију можете наћи на овом линку.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…