24. Међународни сајам привреде у Мостару

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије позивају заинтересоване компаније да се пријаве и учествују на 24. Међународном сајам привреде у Мостару, који ће се одржати од 2. до 6. маја 2023. године.

Мостар традиционално почетком маја, у време одржавања Међународног сајма привреде, постаје центар билатералних, политичких и привредних сусрета. Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру Националног штанда Србије и позивају домаће компаније да представе своје производе и пласирају их како на тржиште Босне и Херцеговине, тако и шире. Међународни сајам, идеална је прилика за привреднике да учврсте постојеће и стекну нове пословне контакте.

Мостарски сајам привреде по броју излагача и посетилаца, једна је од најважнијих сајамских изложби у Босни и Херцеговини. На простору од око 30.000м2 окупља излагаче из више од 20 земаља региона и Европске уније.

Тржиште Босне и Херцеговине водеће је извозно тржиште за домаћу привреду, уз обим размене који је у 2022. години достигла вредност од око 3,3 милијарди евра и суфицит домаће привреде од више од 840 милиона евра. Осим географске близине и позитивних трендова у обиму раста робне размене на тржишту БиХ, могућности за пласман домаћих производа су значајне. 

У оквиру сајма одржаће се едукативне радионице, конференције, пословни форуми и b2b сусрети, на којима ће привредници имати прилику да размене искуства, прошире круг пословних познанстава и унапреде пословање кроз склапањенових нових пословних уговора.

Земља партнер овогодишњег сајма је Израел.

Позив за учешће је отворен до 15. марта 2023. године.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…