Расписан конкурс за избор најбољих студентских радова о ЕУ

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписује наградни конкурс за избор најбољих индивидуалних студентских радова о европској интеграцији и процесу приступања наше земље Европској унији.

Циљ овог наградног конкурса је да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.

Радови би требало да одговоре на једно од пет питања:

1.    Како постићи визију заједничке будућности Србије и Европске уније у оквиру могућег учешћа Србије у раду Конференције о будућности Европе?

2.    Које су поуке пандемије за постизање отпорности на могуће сличне кризе у будућности и одрживости друштава и економије Европске уније?

3.    Може ли се спровођењем Зелене агенде за Западни Балкан убрзати опоравак од социо – економских последица пандемије, као и зелена и дигитална трансформација у Републици Србији?

4.    Да ли је новим начином вођења процеса приступања, тј. применом нове методологије, оживљена политика проширења Европске уније?

5.    Зашто је очување европских вредности кључно за опстанак Европске уније, а њихово јачање важно за повећање добробити свих грађана на Западном Балкану?

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме.

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији.

Рок за слање радова је 18. октобар 2021. године.

Текст конкурса можете да преузмете овде.

Напомена у вези са конкурсом:  
Добили смо питање да ли је у писању радова дозвољено коауторство, те с тим у вези напомињемо да рад може писати једна или више особа, али уколико тај рад буде рангиран на једно од прва три места, Уговор о ауторском делу са Министарством потписују сви аутори рада и хонорар  предвиђен конкурсом деле између себе.

Решење о расписивању конкурса можете да преузмете овде

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…